شیرهای برنجی در بسیاری از موارد برای کنترل نمودن جریان آب و سایر مایعات مورد استفاده قرار میگیرند و اغلب عملکرد خوبی دارند. با این حال، در موارد خاصی نباید از شیرهای برنجی استفاده نمود. در زیر تعدادی از این موارد ذکر شده است:
1. آب شور: شیرهای برنجی به دلیل حساسیت به خوردگی، در سیستمهای آب شور (آب با محتوای نمک بالا) استفاده نشوند. نمکها میتوانند به سرعت برنج را خورد کنند و ایجاد خرابی در شیرها کنند.
2. آب کمیاب: در مناطقی که با کمبود منابع آب مواجه هستند و مدیریت مصرف آب بسیار حیاتی است، استفاده از شیرهای برنجی به دلیل احتمال خرابی و نیاز به تعویض مکرر آنها ممکن است مشکلساز باشد. در چنین شرایطی از شیرهای مقاومت به خوردگی مانند شیرهای استیل یا پلاستیکی استفاده میشود.
3. استفاده در گرد و غبار و مواد جامد: شیرهای برنجی ممکن است در محیطهایی که با گرد و غبار و مواد جامد سخت و ذرات تراکمی مواجه هستند، از عملکرد مناسبی برخوردار نباشند. در چنین شرایطی، شیرآلات مقاومت به خردگی و خوردگی پیشنهاد میشوند.
4. استفاده در فشار بالا: برخی شیرهای برنجی برای کار در فشارهای بالا مناسب نیستند. در این شرایط، شیرهای فولادی یا دیگر مواد با مقاومت به فشار بالا ترجیح داده میشوند.
5. استفاده در سیستمهای حرارتی: در سیستمهای با دماهای بالا (مانند سیستمهای حرارتی)، شیرهای برنجی امکان دارد تحت تأثیر دما قرار گیرند و عملکرد نادرست داشته باشند. در این موارد، شیرهای مقاوم به دماهای بالا توصیه میشوند.
در نتیجه، انتخاب نوع شیر به خصوصیات سیستم و محیط کاربری بستگی دارد و نیاز به در نظر گرفتن عوامل محیطی و شرایط خاص دارد.